Online scheiden, snel via internet uit elkaar: is het verstandig?

Een scheiding is een emotionele rollercoaster die ook nog hoge kosten met zich meeneemt. Het is mogelijk om de kosten laag te houden door gebruik te maken van online scheiden. 

Wat is online scheiden?

Online scheiden is feitelijk gezien niets meer dan zelf de scheiding regelen, zonder hulp van een advocaat en/of mediator. Jullie downloaden een modelconvenant. Samen bespreken jullie alle zaken die aan bod moeten komen om de scheiding te regelen. Denk aan jullie gezamenlijke woning, pensioenen en financiële zaken. Indien er sprake is van partneralimentatie dan nemen jullie dit ook op in het convenant.

Indien jullie gezamenlijk kinderen hebben dan kan het model ouderschapsplan gedownload worden en gezamenlijk worden opgesteld. Hierbij bespreken jullie de verplichte onderdelen zoals de kosten die komen kijken bij de opvoeding, hoe regelen jullie de informatieverstrekking, en de zorgverdeling. Kinderalimentatie komt ook aan bod, maar zal door jullie zelf moeten worden berekend. Zijn er onderdelen die niet verplicht zijn maar willen jullie die er wel graag inzetten dan mag dat. 

Wanneer jullie er samen uitzijn, kunnen de papieren worden ingevuld en worden ondertekend. De overeenkomst sturen jullie dan terug en zal worden ingediend bij de rechtbank. Zodra de rechter een uitspraak heeft gedaan, zullen jullie de beschikking moet tekenen voor akkoord en weer moeten terug sturen. Zodra dit allemaal geregeld is dan wordt de echtscheiding ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand, en zijn jullie voor de wet officieel gescheiden.

Diverse pakketten van Online scheiden

Online scheiden klinkt erg simpel, maar een scheiding kan erg ingewikkeld zijn. Niet alleen op het moment van scheiden maar ook het bedenken hoe het in de toekomst zal gaan. Denk bijvoorbeeld aan de belastingaangifte die na de scheiding moeten worden ingediend, maar hoe wordt het ouderschapsplan onderhouden. Tijdens de scheiding moet hier rekening mee worden gehouden. Denk bijvoorbeeld aan schenkbelasting wanneer een van de partners een groot bedrag overhoud vanuit de overlijdensrisicoverzekering.

Online scheiden via Q Scheidingsadviseurs is mogelijk met behulp van verschillende pakketten. Je kunt starten met het basispakket en deze indien nodig upgraden. Onder het upgraden kunnen begeleiding bij het opstellen van het convenant en/of ouderschapsplan vallen, of een gesprek met een mediator omdat jullie toch niet helemaal op één lijn zitten of niet zeker zijn of alles goed is geregeld.

Kosten van Online scheiden

Doordat je alles zelf regelt, zonder hulp van een dure advocaat of mediator, kunnen de prijzen een stuk lager liggen. Voordat je de documenten kunt downloaden betaal je een pakketprijs. Hierbij zitten ook de kosten voor het indienen van de papieren bij de rechtbank.
De prijzen kunnen wel per persoon verschillen. Dit heeft te maken met de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor subsidie. Hiervoor kom je in aanmerking als je jaarinkomen onder een wettelijke grens is. 

Is Online scheiden geschikt voor jullie?

Wanneer jullie het er samen over een zijn om te gaan scheiden, dan is er niets mis mee om gebruik te maken van online scheiden. Jullie kunnen  samen overleggen en de convenanten opstellen. Is dit echter niet aan de orde en is praten niet meer mogelijk dan zullen jullie voor een mediator moeten kiezen. Scheiden met behulp van een mediator kent diverse soorten en er zijn verschillende mogelijkheden.

Online scheiden

Gaan jullie de scheiding zelf regelen met behulp van Online scheiden. Met een scheiding in goed overleg voorkom je conflict, gedoe, stress en een vechtscheiding. Bovendien is Online scheiden veel goedkoper en sneller geregeld. 

Gratis Intake gesprek

Q Scheidingsadviseurs biedt jullie een gratis intakegesprek aan.

  • Gratis Intake
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • Voordelige en vaste tarieven
  • Landelijk kwaliteitsnetwerk

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen Bel nu, gratis intake! 085-0012808
 

Reviews

Gemiddelde score 5. Aantal stemmen 2.

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste beoordeling.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Plaats een reactie