Echtscheidingsconvenant

Alles over echtscheidingsconvenant en afspraken vastleggen bij scheiding

  • Gratis Intake en berekening op maat
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • Direct advies
  • Volledige ondersteuning beschikbaar
  • Landelijk kwaliteitsnetwerk
Bel nu, gratis intake! 085-0012808

Echtscheidingsconvenant opstellen


Echtscheidingsconvenant

Bij een scheiding is het belangrijk dat jullie samen afspraken maken.  Alle afspraken die jullie samen overeen komen, zullen worden opgesteld in een echtscheidingsconvenant. Als het scheidingsconvenant klaar is, kan de scheiding snel geregeld worden. Echter is het document pas rechtsgeldig als deze bij een advocaat of notaris is geweest.

Wat is een echtscheidingsconvenant?
Een echtscheidingsconvenant is een schriftelijke overeenkomst tussen beide partners. In dit document staan alle afspraken die jullie gezamenlijk maken tijdens de scheiding. Afspraken die erin opgenomen kunnen worden zijn; de alimentatie, verdeling van inboedel, afspraken over het huis en jullie pensioen.

Hebben jullie gezamenlijk minderjarige kinderen, dan moeten jullie een ouderschapsplan toevoegen aan het convenant. Deze twee documenten behoren tot het verzoekschrift tot echtscheiding.

Wie stelt een echtscheidingsconvenant op?
Bij scheiden is er altijd een advocaat nodig. Een advocaat is degene die het verzoekschrift tot echtscheiding moet indienen bij de rechtbank. Een echtscheidingsconvenant wordt vaak bij het verzoek gevoegd. Echter hoeft dit niet. Jullie kunnen het convenant zelf opstellen, bij en mediator, advocaat of notaris.

In het verzoekschrift kan uw advocaat de rechter vragen het echtscheidingsconvenant, onderdeel te laten uitmaken van de beschikking. In dit geval krijgt het convenant een executoriale titel. Dit wil zeggen dat de gemaakte afspraken rechtelijk afdwingbaar zijn.

Waarom een echtscheidingsconvenant?
Het convenant en het ouderschapsplan vormen samen de toekomst. Het is belangrijk dat er goed nagedacht wordt over de inhoud. Indien jullie er niet uitkomen of twijfelen dan kan een mediator of advocaat hierbij adviseren. Hoe beter alles nu geregeld wordt, hoe minder problemen er in de toekomst voorkomen worden. Belangrijk is dat jullie beide achter de afspraken staan.

Echtscheidingsverzoek indienen.
Als jullie het beide eens zijn met de gemaakte afspraken in het echtscheidingsconvenant, dan kan het echtscheidingsverzoek worden ingediend. De echtscheiding kan dan snel geregeld worden.

In het geval jullie het niet eens worden, dan kan de scheiding voor de rechter komen. Dit wordt ook wel een ‘vechtscheiding’ genoemd. Om te voorkomen dat het zo ver komt, kan er mediation ingeschakeld worden. Dit voorkomt veel ergernis en hoge advocaatkosten.

Echtscheidingsconvenant opstellen

Vraag een echtscheidingsconvenant aan


Deze service is kosteloos en vrijblijvend.

Contact

Wij nemen binnen 24 uur contact op voor een kosteloze intake.
Alle gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.
Uit een onafhankelijke alimentatie berekening op maat blijkt vaak meer mogelijk.

Wij zijn u graag van dienst!

Stap 1: Echtscheidingsconvenant aanvragen
Stap 2: Bespreek vrijblijvend en gratis uw situatie
Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie

Manager Intakebalie Sebastiaan
Sebastiaan
Manager Intakebalie

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag t/m vrijdag: 08.00 – 22.00 uur
Zaterdag en zondag: 12.00 – 16.00 uur

Direct gratis contact met een adviseur


Reviews

Gemiddelde score 5. Aantal stemmen 3.

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste beoordeling.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?