Online scheiding aanvragen tijdens het coronavirus (COVID-19)

Dat het coronavirus (COVID19) iedereen in Nederland raakt, weten we allemaal. We zitten het grootste deel van de dag op elkaars lip en dit kan tot grote ergernissen leiden. Zeker wanneer jullie in scheiding liggen. Gelukkig kunnen er ondanks de crisis, scheidingen plaats vinden.
De rechtbanken nemen schriftelijke procedures gewoon in behandeling. Hierdoor kunnen stellen in deze bijzondere tijd de scheiding aanvragen en in goed overleg uit elkaar gaan.

Online scheiden een goede optie tijdens de corona

Bij Q scheidingsadviseurs werken wij met het rechtssysteem en ook hier zijn aangescherpte maatregelen genomen tot zeker 6 april. Toch kunnen online scheidingen via Q Scheidingsadviseurs gewoon doorgaan. Dit komt doordat er veel telefonisch afgehandeld kan worden. Jullie casemanager kan jullie zowel telefonisch als via een beeldbellen door middel van een Facetime verbinding jullie beiden te woord staan.

Wat is online scheiden?

Online scheiden betekent niets meer of minder dan zelf de scheiding regelen. Jullie krijgen geen hulp van een advocaat of mediator. In de tijd dat jullie samen thuis zitten, downloaden jullie een modelconvenant. Samen gaan jullie alle punten die in het echtscheidingsconvenant staan bespreken. Hoe worden zaken verdeeld, denk aan de woning en welke afspraken maken jullie over eventuele partneralimentatie.

Hoe werkt de aanvraag van de scheiding?

Alle afspraken werken jullie uit, en sturen jullie naar onze juristen. De scheiding kan ingediend worden.

Hebben jullie gezamenlijk kinderen dan komt er iets meer bij kijken. Naast bovengenoemde punten komt er ook nog een ouderschapsplan bij kijken. Hierin komen verplichte onderwerpen aan bod en verwerken jullie op dezelfde manier als het hierboven genoemde convenant.

De overeenkomsten sturen jullie dan terug en zullen worden ingediend bij de rechtbank. Zodra de rechter een uitspraak heeft gedaan, krijgen jullie de beschikking retour en moeten jullie beide tekenen voor akkoord en weer terug sturen.
Zodra dit allemaal geregeld is dan wordt de echtscheiding ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand, en zijn jullie voor de wet officieel gescheiden.

Gratis Intake gesprek

Q Scheidingsadviseurs biedt jullie een gratis intakegesprek aan.

  • Gratis Intake
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • Voordelige en vaste tarieven
  • Landelijk kwaliteitsnetwerk

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen Bel nu, gratis intake! 085-0012808

Reviews

Gemiddelde score 5. Aantal stemmen 3.

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste beoordeling.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Plaats een reactie