Partneralimentatie van 12 jaar naar 5 jaar.

Het wetsvoorstel dat is ingediend, om de partneralimentatie van 12 jaar naar maximaal 5 jaar te verlagen is de laatste fase ingegaan. De VVD, D66 en PvdA hebben het voorstel ingediend en is afgelopen dagen besproken in de Eerste Kamer. De verwachting is dat er volgende week over gestemd gaat worden. Stemt het merendeel voor dan zal het nieuwe wetsvoorstel in 2020 ingaan.

Nieuwe tijden

De partijen vinden de huidige wet niet meer van deze tijd. De wet geeft nu aan dat partners die gaan scheiden nog twaalf jaar, financieel aan elkaar verbonden zijn vanwege de partneralimentatie. Drie jaar geleden hebben de partijen dit al ingediend, maar de Raad van State gaf hier verzet op. Zij vonden dat er onvoldoende rekening was gehouden, met het feit dat sommige vrouwen een grote achterstand hebben op de arbeidsmarkt na de scheiding.

de partijen hebben nu uitzonderingen gemaakt op het wetsvoorstel. Huwelijken die langer dan vijftien jaar hebben geduurd, en de partner die recht heeft op de alimentatie voor 1 januari 1970 is geboren hebben recht op een partneralimentatie duur van 10 jaar. Zijn de kinderen uit dit huwelijk jonger dan 12 jaar, dan zal de alimentatie 12 jaar duren.

2020

De tweede kamer steunde met een merendeel het voorstel vorig jaar december. Volgende week zal de eerste kamer over het wetsvoorstel stemmen. Als alles doorgaat zal begin 2020 de nieuwe wet ingaan. Tot die tijd blijven de huidige regels gelden.

Reviews

Gemiddelde score 5. Aantal stemmen 3.

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste beoordeling.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Plaats een reactie