Een jaar na de scheiding woont nog ruim de helft van de ex-partners samen.

Nadat de knoop van een scheiding is doorgehakt, wonen de meeste ex-partners toch nog verplicht samen. Uit onderzoek blijkt dat bij meer dan de helft van de gescheiden koppels, er nog tot een jaar wordt samengewoond, omdat er gewoonweg geen andere woning gevonden wordt. Door de huidige huizenmarkt is een scheiding extra pijnlijk.

De Nederlandse vereniging van familierechtadvocaten en scheidingsmediators (Vfas) geeft aan dat bij 70 procent van de scheidingen de ex-partners gemiddeld nog zes maanden verplicht blijven samenwonen. Dit onderzoek is gedaan onder de leden van de beroepsvereniging van scheidingsspecialisten.

Nieuwe financiële situatie

Niet alleen voor gescheiden partners is het moeilijk in een verhitte huizenmarkt een woning te vinden. Echter is het voor gescheiden mensen vanwege de nieuwe financiële situatie nog moeilijker geworden. Een nieuwe woning kopen of huren is in de meeste gevallen vaak te duur. 

Gevolgen gedwongen blijven samenwonen

Door de nieuwe situatie is het moeilijk om te verhuizen en de scheiding te gaan verwerken. Wanneer de scheiding afgerond is komt pas de emotionele verwerkingsperiode. Dit wordt ook wel als rouwfase bestempeld. Wanneer ex-partners verplicht bij elkaar moeten blijven wonen, is het vaak onmogelijk om alles emotioneel te verwerken. Het is dus voor de verwerking belangrijk om snel ieder zijn eigen weg te gaan, en apart te gaan wonen

Reviews

Gemiddelde score 0. Aantal stemmen 0.

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste beoordeling.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Plaats een reactie